‘Bakkali (Anderlecht) weigert groot contract in China en wil in Europa blijven’

‘Bakkali (Anderlecht) weigert groot contract in China en wil in Europa blijven’

18 januari - 22:44 Laatste update: 18 januari - 22:44
20

RSC Anderlecht heeft financieel stappen vooruitgezet in 2021, maar helemaal rooskleurig oogt de balans nog niet. Een definitief vertrek van de overbodige Zakaria Bakkali zou in dat opzicht een slok op de borrel schelen. Vanuit China wordt nu een reddingsboei toegeworpen.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft een niet nader genoemde Chinese club zich bij Anderlecht gemeld met interesse in Bakkali. Dat valt best opvallend te noemen, aangezien het gewezen toptalent nu al maanden zit te verkommeren in de B-ploeg van paars-wit. Ook voordien was het huilen met de pet op. De voorbije tweeënhalf jaar kwam Bakkali in totaal nog niet aan 350 speelminuten ...

Op zijn 25e zit de carrière van de voormalige jeugdinternational dan ook volledig in het slop. Toch heeft Bakkali financieel niet slecht geboerd in zijn Brusselse periode. Bij zijn overstap vanuit Valencia CF wist hij namelijk een jaarloon van 1,2 miljoen euro te onderhandelen. Dat strijkt Bakkali momenteel nog steeds op. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Anderlecht hem liever kwijt dan rijk is. Afwachten of de Chinese gegadigde ook effectief een helpende hand reikt.

Update: Het Nieuwsblad laat weten dat Zakaria Bakkali een groot contract uit China heeft afgewezen. De aanvaller wil zijn carrière liever in Europa herlanceren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie