ESPN: pijnlijke interne conclusie over Van de Beek bij Manchester United

ESPN: pijnlijke interne conclusie over Van de Beek bij Manchester United

Donny van de Beek heeft nooit het volle vertrouwen genoten binnen Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer was geen voorstander van zijn komst en intern is geconcludeerd dat de oud-Ajacied te langzaam is om effectief te zijn in de Premier League.

Dat schrijft de Britse tak van ESPN in een analyse over Van de Beek. De 24-jarige middenvelder speelde zaterdag tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Aston Villa zijn vijftigste wedstrijd voor Manchester United. De Engelse grootmacht stond op Twitter stil bij die 'mijlpaal', maar dat hij pas één minuut voor tijd inviel wordt als exemplarisch gezien voor zijn moeilijke tijd op Old Trafford.

Volgens ESPN was de transfer van Ajax naar United vanaf het begin gedoemd te mislukken. Solskjaer had zijn zinnen gezet op Jadon Sancho en Jude Bellingham, maar greep mis. De scoutings- en transferafdeling kwam vervolgens op de proppen met Van de Beek, die vanwege zijn prestaties bij Ajax en zijn leeftijd als een goede investering werd gezien. United betaalde 39 miljoen euro.

Solskjaer zat echter niet te wachten op hem en vond hem niet goed genoeg. De technische staf van United oordeelde dat de Nederlander technisch in orde is, maar zag hem slechts als opvulling en 'niet zo verschillend van Jesse Lingard'. Bronnen vertellen aan ESPN dat ze Van de Beek bovendien te langzaam vinden voor de Premier League. Hoewel hij fysiek stappen heeft gezet, komt hij nog steeds kracht tekort, luidt de interne kritiek.

Van de Beek heeft met zijn inzet en vastberadenheid respect afgedwongen bij de fans en zijn ploeggenoten, die vinden dat hij niet voldoende kansen krijgt om zich te bewijzen. Ook na het vertrek van Solskjaer komt hij nauwelijks aan bod. Het is daarom niet de vraag 'of', maar 'wanneer' de negentienvoudig Oranje-international vertrekt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie