'Pro League keurt nieuwe coronaregels goed, aparte regel voor doelmannen'

'Pro League keurt nieuwe coronaregels goed, aparte regel voor doelmannen'

18 januari - 15:20 Laatste update: 15:28
Jupiler Pro League 1 Reacties

De Pro League heeft de nieuwe coronaregels meteen goedgekeurd. De Raad van Bestuur van de Pro League kwam vandaag bijeen om de situatie te bespreken. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de A-lijst en B-lijst voor het uitstellen van wedstrijden, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Dat betekent meteen goed nieuws voor KV Mechelen die de wedstrijd van woensdag tegen KRC Genk mogelijk kan laten uitstellen. Malinwa stuurde vorige speeldag haar kat voor de match tegen OHL. Doelmannen Coucke en Wenssens kampen met corona, maar Wenssens is echter 20 jaar oud en door de vorige regels werd een uitstel afgewezen.

‘De basisregel voor spelers blijft dat er 7 positieve gevallen moeten zijn. Die moeten niet langer 30% van de wedstrijden van dit seizoen gespeeld hebben, maar wel vanaf de aansluiting bij hun club. Voorts maakt het niet meer uit of de betrokken spelers ingeschreven zijn op de A- of de B-lijst van hun club’, klinkt het.

Ook voor de doelmannen is er een specifieke regel opgesteld. ‘Iedere club moet 24 uur na de goedkeuring van dit reglement drie doelmannen aanduiden. Uitstel kan indien twee van deze drie keepers positief testen. Bij deze twee moet ofwel de doelman met de meeste speelminuten voor zijn club zitten óf de doelman die de laatste officiële competitiewedstrijd gespeeld heeft.’

Er is echter geen uitstel mogelijk voor de wedstrijden in de Croky Cup en vanaf de 33e speeldag van de competitie. In 1B is uitstel niet meer mogelijk vanaf speeldag 27. Wedstrijden in de Play-Offs kunnen ook niet worden uitgesteld. Voorlopig valt het nog af te wachten of KV Mechelen de match van woensdag tegen KRC Genk uitstellen. Het hoopt ook dat de regel met terugwerkende kracht wordt ingevoerd zodat de match tegen OHL geen forfaitnederlaag wordt. Anders zit een juridische strijd eraan te komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie