Vanhaezebrouck reageert op aantijgingen: “Volledig uit de lucht gegrepen”

Vanhaezebrouck reageert op aantijgingen: “Volledig uit de lucht gegrepen”

Vandaag kwam De Standaard met het nieuws dat Hein Vanhaezebrouck voor 283.750 euro in het zwart werd betaald en ‘relatiegeschenken’ van Mogi Bayat kreeg in de vorm van potaarde en mest. Tegenover Het Laatste Nieuws reageert de coach van KAA Gent.

Vanhaezebrouck zegt volledig te willen meewerken. “Ik wens te reageren op de diverse mediaberichten die mij in verband brengen met het onderzoek Propere Handen. De insinuaties als zou ik betalingen in het zwart hebben ontvangen via constructies opgezet door spelersmakelaar Mogi Bayat, zijn volledig uit de lucht gegrepen. Ik werd voor deze feiten ook niet in verdenking gesteld, noch ondervraagd. Voor het overige werk ik volledig en transparant mee met de autoriteiten. Ik heb niets te verbergen.”

HVH houdt vol dat er geen zwart geld aan te pas kwam. “Ik werd en word door KAA Gent overigens zeer correct en marktconform vergoed. De bedragen die in de pers worden genoemd, zijn eenvoudig onjuist en leiden dan ook tot misleidende berichtgeving. Omwille van de hoogst uitzonderlijke resultaten van de club in de betrokken periode, werden mijn arbeidsovereenkomsten en de daarin opgenomen bezoldigingen zelfs herhaaldelijk bijgesteld. Alle fiscale verplichtingen werden hierbij nagekomen.”

De coach praat over personen die op zoek zijn naar media-aandacht. “Hoe de heer Bayat zijn zakelijkheden regelt, heeft met mij uiteraard niets te maken. Tot slot, wens ik ook aan te geven dat ik het ten stelligste betreur dat er blijkbaar personen zijn, die het nodig vinden om hun beroepsgeheim te schenden, door gegevens uit een strafdossier te lekken waarin ik helemaal niet betrokken ben, louter en alleen om wat media-aandacht te krijgen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie