Joos: Italië heeft maar tien procent kans om het WK te halen

Joos: "Italië heeft maar tien procent kans om het WK te halen"

Italië was op het afgelopen EK nog de kwelduivel van de Belgen, maar Filip Joos verwacht niet dat dit scenario zich dit jaar herhaalt. Meer nog: volgens Joos gaat de Europese kampioen er niet eens bij zijn in Qatar. 

Italië moet nog een dubbele barrage spelen. De eerste tegenstander is Noord-Macedonië, daarna volgt Portugal of Turkije. Een bijzonder lastige missie, weet Joos.

"Bonucci heeft een enorm moeilijk seizoen bij Juventus, waar het niet draait. Insigne heeft getekend in Toronto, dat is ver weg. Chiesa heeft een gescheurde kruisband. Spinazzola is nog altijd niet fit. Donnarumma heeft een concurrentiestrijd met Navas bij PSG. Die is hij wel aan het winnen, maar hij speelt niet alles. En dan nog Jorginho: 9 op 9 penalty's bij Chelsea, maar wel 0 op 2 voor Italië", somt Joos op bij Sporza.

Als het Noord-Macedonië klopt, dan moet Italië waarschijnlijk de kwalificatie afdwingen in en tegen Portugal. "Met al die jongens die uit vorm zijn of geblesseerd zijn, geef ik de Europese kampioen tien procent kans om aanwezig te zijn op het WK", besluit Joos. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie