'Antwerp boekt opnieuw een stevig verlies: 10,4 miljoen euro'

'Antwerp boekt opnieuw een stevig verlies: 10,4 miljoen euro'

18 januari - 12:00 Laatste update: 12:00
Jupiler Pro League 25 Reacties

Antwerp heeft ook in het seizoen 2020/2021 flink wat verliezen geleden: in totaal gaat het om 10,4 miljoen euro. Daarmee doet het wel al iets beter dan in het boekjaar daarvoor, weet Het Nieuwsblad

In het seizoen 2019/2020 maakte Antwerp 14,8 miljoen euro verlies. Deze keer bleef de schade beperkt. De opbrengsten stegen met twee miljoen euro naar 35,3 miljoen, maar dat is nog altijd niet genoeg om de uitgaven te compenseren. De recente kapitaalinjectie van voorzitter Paul Gheysens was dan ook broodnodig. 

Een pijnpunt van Antwerp blijft de uitgaande transfers. Ook in het seizoen 2020/2021 werd er nauwelijks iets verdiend aan transferdeals. Onder meer Sinan Bolat, Dino Arslanagic en Kevin Mirallas vertrokken gratis. Antwerp kon de schade wel beperken in de Europa League-poules, maar die zijn een pak minder lucratief dan die van de Champions League.

Door de coronacrisis worden de Financial Fair Play-regels voorlopig opgeschort, waardoor Gheysens extra kan investeren. In zijn vier jaar bij Antwerp stak hij inmiddels al ongeveer zeventig miljoen euro in de club. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie