Dost en Vormer sneren naar Clement: “Getuigt van weinig respect”

Dost en Vormer sneren naar Clement: “Getuigt van weinig respect”

Philippe Clement ging een nieuwe uitdaging aan bij AS Monaco en Alfred Schreuder is zijn opvolger bij Club Brugge. De Nederlander gaf meteen het vertrouwen aan zijn landgenoten in zijn eerste wedstrijd voor Blauw-Zwart.

Rene Vandereycken vond de uitspraken na afloop van Dost niet kunnen. “Bas Dost zei dat hij opnieuw respect krijgt onder Alfred Schreuder, maar dat hij er verder niet over wilde uitweiden. Het is een manier om te zeggen wat je zogezegd niet wil zeggen. Als je écht niets wil zeggen over de oude­ trainer, impliceer dan ook niets.”

Vandereycken vindt dat Dost beter niet kon klagen. “Dost beschuldigde Clement er duidelijk van dat hij geen respect toonde. Als je dan toch A zegt, zeg ook B. Op welke manier en op welke momenten toonde Clement geen respect? We hebben er het raden naar. Ik vind zulke communicatie net respectloos en laag-bij-de-gronds. Clement kan er beter niet op ingaan, maar gezien de prestaties van Dost de jongste maanden zou het niet moeilijk zijn om de spits op zijn plaats te zetten mocht hij dat willen.”

Ook bij de reactie van Vormer stelde Vandereycken zich vragen. “Ook de communicatie van Ruud Vormer na de wedstrijd tegen STVV vond ik vreemd. Gevraagd naar zijn positie voor de verdediging tegen een nochtans zwakke tegenstander, gaf hij aan er geen probleem mee te hebben aangezien hij “een dagje ouder wordt”.”

“Toen Clement in het begin van het seizoen aangaf dat Vormer misschien minder zou spelen en hij tegen sterkere tegenstanders als PSG en Man City voor andere jongens koos, kon Vormer er niet inkomen dat het misschien kwam omdat hij “een dagje ouder wordt”. Nu heeft Vormer wél begrip voor die realiteit en dat die de keuzes van de trainer beïnvloedt. Onder Clement niet. Dat is vreemd”, citeert Het Nieuwsblad de oud-bondscoach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie