Onana geklopt door Rotterdamse wondergoal, maar Kameroen gaat wel door

17-01-2022 18:55

Kameroen heeft zich als groepswinnaar van poule A geplaatst voor de knock-outfase van de Afrika Cup. Het gastland had genoeg aan een gelijkspel tegen Kaapverdië.

Met Andre Onana op doel ging Kameroen op zoek naar de groepswinst. Een punt volstond daarvoor, maar een overwinning was uiteraard gewenst. De Ontembare Leeuwen gingen dan ook snel op zoek naar een doelpunt en topschutter Vincent Aboubakar vond de goal nog voor rust. Hij maakte na 39 minuten zijn vijfde treffer van het toernooi: 1-0.

Na de rust beet Kaapverdië van zich af en dat was mede te danken aan de invalbeurt van Garry Mendes Rodrigues. De Rotterdammer, die in Nederland voor FC Dordrecht speelde en in de ploeg kwam voor Fortunees Lisandro Semedo, speelde goed en bekroonde zijn invalbeurt met een schitterende goal. Hij hakte achter het standbeen langs de 1-1 binnen en klopte Onana.

Er kwam geen verandering meer in de stand en dat betekent dat Kameroen de poule als nummer één afsluit. Kaapverdië is de nummer drie, maar lijkt met de vier vergaarde punten een uitstekende kans te maken om als één van de beste nummers drie ook nog door te gaan. Burkina Faso eindigt als tweede.