Vandenhaute en Mannaert krijgen belangrijke rol bij Pro League

Vandenhaute en Mannaert krijgen belangrijke rol bij Pro League

17 januari - 18:27 Laatste update: 18:30
Jupiler Pro League 6 Reacties

Naast het vertrek van CEO Pierre François heeft de Pro League nog een extra belangrijke wijziging gekregen. Zo kregen Wouter Vandenhaute (RSC Anderlecht) en Vincent Mannaert (Club Brugge) een nieuwe belangrijke rol binnen de Raad van het Bestuur.

Dat kondigde de Pro League maandag aan via de officiële kanalen. Vandenhaute en Mannaert krijgen tot 30 juni de tijd om 'de toekomst van het Belgische voetbal' voor te bereiden. Zij moeten op zoek naar een vervanger voor de net vertrokken Pierre François bij de Pro League, maar krijgen nog enkele andere belangrijke taken.

'De Pro League staat voor heftige maanden. Ze moet op zoek naar een nieuwe ceo én een nieuwe voorzitter, en moet de gesprekken met de overheid intensifiëren rond o.a. de veiligheid in de stadions, racismebestrijding, het omgaan met en de gevolgen van Covid, en de nieuwe (para)fiscale regels. Wouter zal daarbij de komende weken, met volle steun van Vincent, de trekkersrol opnemen in de externe relaties en communicatie van de league', schrijft men bij de Pro League.

Vandenhaute zal de komende maanden dus een belangrijke rol spelen. "Ik aanvaard de trekkersrol en ben blij dat ik op de steun van Vincent kan rekenen in dit complexe proces", reageert hij. "Het voetbal heeft alle knowhow vandaag absoluut nodig. Het is belangrijk om nu dan ook de krachten te bundelen en de rangen te sluiten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie