Kayembe richting Watford: Ik vond hem niet goed genoeg voor Anderlecht

Kayembe richting Watford: "Ik vond hem niet goed genoeg voor Anderlecht"

17-01-2022 21:42
1

Eén van de meest verrassende transfers van deze winter was misschien wel die van Edo Kayembe. De middenvelder verliet KAS Eupen voor het Engelse Watford. Dat hij daar zou geraken, had ex-ploegmaat Olivier Deschacht nooit verwacht.

Deschacht speelde met Kayembe nog samen bij RSC Anderlecht, maar was toen niet helemaal onder de indruk van de Congolees. "Het is wel een goede middenvelder, maar voor mij had hij net niet het niveau voor Anderlecht", zegt de voormalige verdediger bij Play Sports.

Ook na zijn vertrek bij Anderlecht kon Kayembe Deschacht niet imponeren. "Hij kreeg even zijn kans onder Vincent Kompany, maar dat was geen succes. Hij ging naar Eupen en ik vond hem daar ook niet opvallen. Ik ga hem zeker niet afbreken en zeggen dat het een slechte speler is. Ik was dus verrast dat hij naar de Premier League kon, maar ik wens hem alle succes", aldus Deschacht.

De 23-jarige Congolees vierde afgelopen weekend ook meteen zijn debuut en begon in de basis tegen Newcastle United. Hij speelde een volledige wedstrijd in het 1-1 gelijkspel.