Courtois reageert na glansprestatie: “Anders nog lastige minuten te gaan”

Courtois reageert na glansprestatie: “Anders nog lastige minuten te gaan”

17-01-2022 16:26

Thibaut Courtois redde in de slotfase van de Spaanse Supercup een penalty tegen Athletic Club de Bilbao. Real Madrid won uiteindelijk met 2-0 en de Spaanse pers was na afloop lovend.

Courtois reageerde na de wedstrijd zelf op de strafschop. “Met deze zege bewijzen we dat we uitstekend bezig zijn. Ik dacht bij de penalty eraan mijn voet te laten hangen en had vervolgens de goede reflex met mijn been de bal weg te tikken. Als die penalty binnen gaat, gaan we nog zeven of acht heel lastige minuten tegemoet. Gelukkig is alles goed afgelopen. We zijn heel blij met de eindwinst van de Supercup.”

Real Madrid tankt zo vertrouwen voor de competitie waar het vijf punten voorsprong heeft op de concurrentie. “Deze winst in de Supercup toont dat we goed aan het werken zijn”, citeert Het Laatste Nieuws Courtois. “Hopelijk komt er nog meer. Na de nederlaag tegen Getafe (op 2 januari, red.) waren er twijfels, maar vervolgens hebben we gewonnen van Valencia en in de Supercup van Barcelona en Bilbao. We moeten op deze weg verder.”