Atalanta en Inter delen punten in Italiaanse kraker, Onana geeft voorsprong prijs

Atalanta en Inter delen punten in Italiaanse kraker, Onana geeft voorsprong prijs

16-01-2022 22:58 Laatste update: 23:03

Atalanta Bergamo heeft doelpuntloos gelijkgespeeld tegen koploper Internazionale. In Frankrijk kwam landskampioen Lille OSC dan weer op voorsprong bij Olympique Marseille, maar dat bleek onvoldoende om de drie punten in de wacht te slepen.

Atalanta - Inter 0-0
Bij het treffen tussen de nummer vier en nummer één van de Serie A stond er voldoende op het spel. Bij de thuisploeg ontbraken zowel Joakim Maehle als Ruslan Malinovsky (allebei ex-KRC Genk). Zowel Atalanta als Inter kreeg prima mogelijkheden om tot scoren te komen, maar beide ploegen verzuimden om de bal tegen de touwen te schieten. Daardoor bleef de brilscore tot het einde op het bord staan. Inter en Atalanta blijven op dezelfde plekken staan op de ranglijst. De Nerazzurri zien stadsrivaal AC Milan in de achteruitkijkspiegel opdoemen; het verschil bedraagt amper twee puntjes.

Olympique Marseille - Lille OSC 1-1
Ook het duel aan de Franse kust leverde geen winnaar op. Onze landgenoot Amadou Onana, 90 minuten lang tussen de lijnen, zag de bezoekers op voorsprong komen: verdediger Sven Botman was verantwoordelijk voor de openingstreffer met een fraaie kopbal. Niet veel later kreeg Lille echter een tik te verwerken. Middenvelder Benjamin André kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Les Dogues een klein uur met tien man moesten spelen.

Lille besloot de boel achterin dicht te gooien, maar dat bleek niet genoeg voor de drie punten. Een kwartier voor tijd vond Cengiz Ünder met een uithaal de verre hoek namens Marseille: 1-1. Dat was ook de einduitslag. Daardoor staat Marseille nu derde, met een kleine achterstand op nummer twee OGC Nice. Lille staat op een teleurstellende tiende plek.