Genk zet race naar Champions Play-Off in met logische zege, Beerschot komt te kort

Genk zet race naar Champions Play-Off in met logische zege, Beerschot komt te kort

16 januari - 22:47 Laatste update: 22:49
Jupiler Pro League 40 Reacties

KRC Genk is 2022 ingedoken zoals dat verwacht mocht worden. Een thuispartij tegen de hekkensluiter is op papier de meest eenvoudige start en die hebben de troepen van Bernd Storck dan ook op logische wijze afgesloten: 4-1. K. Beerschot V.A. kon onvoldoende een vuist maken om een bedreiging te vormen. 

Genk weet dat het dit voorjaar veel werk voor de boeg heeft, als het de Champions Play-Off nog wil halen. Een misstap tegen de rode lantaarn was dan ook volledig uit den boze. Die boodschap hadden de spelers niet per se stevig in de oren geknoopt, want in de openingsfase viel het spel vrij slap te noemen. Raphaël Holzhauser kreeg zelfs de eerste kans, maar hij trapte een half metertje naast na wegboksen van Maarten Vandevoordt.

Nadien nam Genk de partij wel steeds nadrukkelijker in handen, mede omdat Beerschot niet bepaald overloopt van kwaliteit. Iké Ugbo leverde een eerste waarschuwing af door een voorzet van Junya Ito net naast te koppen. Die laatste besloot enkele minuten later dan maar een andere bestemmeling uit te pikken. Met succes, want Patrik Hrosovky kon volledig vrijstaand binnenkoppen voorbij gelegenheidsdoelman Wouter Biebauw. Even later deed Ito de boeken zelf al min of meer dicht. De Japanner duwde een harde voorzet beheerst binnen. Tot aan de pauze hield Genk de teugels eenvoudig in handen.

Geen terugslag meer
De tweede helft bracht een ietwat ander spelbeeld. Beerschot tapte uit een ander vaatje en leek nu wél te kunnen klauwen, al bleef het bij schermutselingen voor doel in plaats van concrete kansen. Het duurde een kwartiertje voor Genk weer onder stoom geraakte, maar toen ging de thuisploeg dan toch op zoek naar zekerheid. Tot twee keer doel wist de Beerschot-defensie ternauwernood een bal van de lijn te halen.

Het ingaan van het slotkwartier zou uiteindelijk de beslissing vormen. Ergens had het duel dan tóch nog een andere richting uitgegaan kunnen zijn, ware het niet dat Beerschot-aanwinst Felipe Avenatti één-op-één met Vandevoordt niet raak trof, vooral omdat die laatste zich meesterlijk breed maakte. Enkele oogknipperingen later verscheen gaf het scorebord geen 2-1, maar 3-0 aan. Théo Bongonda mocht een strafschop omzetten.

Het bleek het genadeschot, maar niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd, integendeel. Twee minuten voor affluiten schoof Marius Noubissi het leer nog binnen naast de verste paal, maar in het slot kwam het verschil toch weer op drie doelpunten. Debutant Andras Nemeth liet meteen zien een echte spits te zijn: 4-1. Door de overwinning haakt Genk haar wagonnetje aan bij de top-acht. De Limburgers tellen nu 32 punten, dat zijn er zeven minder dan nummer vier RSC Anderlecht. Beerschot blijft troosteloos laatste met amper negen stuks. Eerste voorganger RFC Seraing heeft er meer dan het dubbele ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie