Kompany baalt om weggegooide punten: Te lang blijven hangen in gemiste kansen

Kompany baalt om weggegooide punten: "Te lang blijven hangen in gemiste kansen"

16 januari - 22:31
13

Vincent Kompany zal waarschijnlijk niet al te best slapen vannacht. Zijn RSC Anderlecht leek de prestigieuze affiche met Standard Luik volledig in de tas te hebben, maar een vlaag van zinsverbijstering bij Sergio Gomez besliste daar anders over: 1-1. Achteraf weigerde Kompany een steen te gooien naar zijn talentrijke linksback.

Gomez behoort al maandenlang tot de uitblinkers bij Anderlecht, maar was met zijn te korte terugspeelbal wel zelf verantwoordelijk voor de twee weggegooide punten. Kompany zet hem echter uit de wind op zijn persconferentie. "De fase die we weggeven, is ook de manier waarop we onze meeste kansen creëren. Dus moet je niet gaan zeggen dat je dit niet meer mag doen", spreekt hij zijn vertrouwen uit in de filosofie die erachter schuilt.

Hoewel Anderlecht duidelijk de bovenliggende partij was, viel de tegentreffer niet volkomen uit de lucht. "Ik denk dat je het de laatste tien minuten wel wat voelde aankomen", zucht Kompany. "Niet dat Standard veel kansen kreeg, maar er zat dreiging in. Zij speelden een aantal momenten niet goed uit. Wij zijn iets te lang blijven hangen in onze gemiste kansen. Daardoor heeft Standard haar kans geroken."

Vooral van dat gebrek aan weerbaarheid baalde Kompany. "Ik zei ook achteraf tegen de jongens: onze allergrootste sterkte dit seizoen was onze mentale sterkte. Maar goed, dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Dan kan ik het meteen ook weer duidelijk stellen en op scherp zetten", kon er toch nog een lachje vanaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie