Clement pakt eerste zege: Smeden ploeg die in verschillende systemen kan spelen

Clement pakt eerste zege: "Smeden ploeg die in verschillende systemen kan spelen"

16 januari - 22:17
Ligue 1 4 Reacties

Philippe Clement heeft zijn rekening geopend bij AS Monaco. In zijn debuutwedstrijd moest onze landgenoot nog tevreden zijn met een puntendeling tegen FC Nantes (0-0), maar tegen Clermont Foot liep het vanzelf: 4-0. Na afloop was Clement een tevreden man, met dank aan het resultaat én het geleverde spel.

De nieuwe trainer van Monaco gaf achteraf aan dat het "belangrijk" was om die eerste overwinning te pakken. Voor de pauze duurde het lang tot zijn manschappen een opening vonden, al hadden ze wel een strafschop verdiend, merkt Clement fijntjes op in een reactie. Net voor de koffie was het dan toch raak. "Het eerste doelpunt heeft ons dan bevrijd", vindt hij.

Uiteindelijk trof Monaco liefst vier keer raak. "Maar dat had nog meer kunnen zijn", oordeelt Clement, die tactisch stilaan zijn stempel weet te drukken. "Ik heb de eerste tekenen gezien van hoe we in de toekomst willen spelen." Hoewel nog niets alles op punt staat, werpt het werk op training vruchten af. "We smeden een team dat in verschillende systemen kan spelen, zodat we de tegenstander kunnen verrassen", geeft Clement aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie