Dewaele hoopt op frisse start: Standard terugbrengen naar waar het hoort

Dewaele hoopt op frisse start: "Standard terugbrengen naar waar het hoort"

Standard Luik heeft zich in de slotfase van de kraker op het veld van RSC Anderlecht nog naar een puntje weten knokken (1-1). De Rouches hadden weinig in de pap te brokken in het Lotto Park, maar omdat de thuisploeg de marge verzuimde uit te diepen, bezorgde een doelpunt van Denis Dragus hen alsnog een gelijkspel. Zo moest Gilles Dewaele zijn debuutwedstrijd voor Standard niet puntenloos afsluiten.

De Luikenaars moesten in Brussel voor grote delen van de wedstrijd de wet van de sterkste ondergaan. "Je weet dat je op Anderlecht veel achter de bal gaat lopen. Zij hebben graag de controle, maar ze hebben de wedstrijd niet afgemaakt", analyseert Dewaele bij Sporza. In de laatste tien minuten kwam Standard er dan toch nog even door, mede dankzij de enorme weggever van Sergio Gomez uiteraard. "We mogen blij zijn met een puntje", beseft Dewaele.

In de eerste helft kwam Standard op achterstand, maar volgens de wintertransfer had dat doelpunt afgekeurd moeten worden. "Ik denk dat Refaelov de bal met zijn hand raakte", verwijst hij naar de voorafgaande fase. Zelf had Dewaele het behoorlijk lastig met de Gouden Schoen van 2020. Aan het einde pakte hij dan ook een gele kaart na een zoveelste overtreding.

Dewaele kwam deze week pas over van KV Kortrijk en mocht meteen zijn eerste minuten vieren in de prestigieuze affiche tegen Anderlecht. Dat stemt hem tot tevredenheid. Hoewel Standard lager op de ranglijst staat dan KVK, beschouwt hij zijn overstap als een stap vooruit. "Ik kan alleen maar fier zijn dat ik hier speel. Hopelijk kunnen we Standard terugbrengen naar de plaats waar het hoort."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie