Anderlecht geeft overwinning uit handen na enorme blunder Gomez

16-01-2022 20:20
57

RSC Anderlecht heeft in het absolute slot de winst tegen Standard nog uit handen gegeven. Het leek op weg naar de drie punten, maar kreeg na een dramatische blunder nog een tegendoelpunt te slikken. Het werd 1-1.

Duels tussen RSC Anderlecht en Standard zorgden in het verleden vaak voor een stevige strijd, maar daar was aanvankelijk niets van te zien in dit duel. Anderlecht nam de partij al snel in handen en had het veelvoud van het balbezit.

Het meeste gevaar kwam ook van de thuisploeg, al werd Arnaud Bodart amper aan het werk gezet door de Brusselaars. Het was zelfs Hendrik Van Crombrugge die bijna werd geklopt na een fout van Lisandro Magallan. De doelman wist de netten echter schoon te houden.

Dat kon Bodart niet. Op het half uur viel dat verdiende doelpunt dan toch voor de Brusselaars. Joshua Zirkee bediende Yari Verschaeren, die de bal voorbij Bodart kon schuiven en er 1-0 van wist te maken. Standard wist zich daarop niet meer in de wedstrijd te spelen en ging met een achterstand de rust in.

In de tweede helft probeerde Standard dan toch de bakens te verzetten en ging het op zoek naar die gelijkmaker. Voor veel mogelijkheden zorgde dat niet, wat Anderlecht dan weer de kans gaf om zich opnieuw in de partij te knokken.

Echt goed voetbal kregen we echter niet te zien. De wedstrijd kabbelde wat voort, met twee ploegen die er toch geen échte topwedstrijd van wisten te maken. Anderlecht controleerde de partij zonder veel ruimte weg te geven en kwam via Raman en Zirkzee ook bijna op die dubbele voorsprong. Het doelpunt bleef uit.

Anderlecht leek de wedstrijd rustig uit te tikken, maar daar kwam in het absolute slot nog verandering in. Na een dramatische terugspeelbal van Sergio Gomez kwam de bal tot bij Dragus, die zich voorbij Hendrik Van Crombrugge dribbelde en de 1-1 gelijkmaker wist te scoren. Standard kreeg uiteindelijk nog wat kansen, het doelpunt viel niet. Het bleef bij dat gelijkspel.