Cercle Brugge pakt de volle buit met twee late doelpunten

16-01-2022 17:45
11

Eupen - Cercle Brugge is uitgedraaid op een zege voor de bezoekers. Twee late goals waren voldoende voor Cercle om de volle buit te pakken.

Eupen had helemaal geen zin om deze wedstrijd te spelen na een reeks coronagevallen. Hun verzoek tot uitstel werd verworpen door de Pro League. Na een sterk begin van de Panda's was het toch Cercle met de eerste echte kans, maar Lambert keerde de bal van Millan nog van de lijn. Het was meteen het laatste grote wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft kon in theorie alleen maar beter zijn en begon met een kans voor Miangue, die het kader niet kon vinden. Cercle had overwicht, maar te weinig kansen. Somers trapte iets na het uur nog over.

De match leek op een brilscore af te stevenen, tot Eupen in het laatste kwartier aan het klungelen ging. Somers kon profiteren en scoorde van dichtbij de 0-1. Amper twee minuten gaf Eupen een penalty weg en scoorde Hotic de 0-2. Dat was ook de eindstand.

Cercle stijgt zo voorlopig door naar de tiende plaats in het klassement. Eupen blijft hangen op plaats twaalf in de Jupiler Pro League