Liverpool neemt de tweede plaats over na probleemloze zege

Liverpool neemt de tweede plaats over na probleemloze zege

16-01-2022 17:14

Liverpool heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Chelsea. Door een 3-0 overwinning op promovendus Brentford staan The Reds op de tweede plaats in de Premier League. Het verschil met koploper Manchester City blijft fors: negen punten.

Liverpool wist wat het moest doen nadat Chelsea de laatste kans op een enigszins spannende titelstrijd verspeelde. Liverpool, zonder Mohamed Salah en Sadio Mané (Afrika Cup), nam al snel het heft in eigen handen tegen Brentford.

De bezoekers kwamen er namelijk totaal niet aan te pas op Anfield en incasseerden al snel meerdere kansen. Eerst was Trent Alexander-Arnold gevaarlijk, daarna Virgil van Dijk. De ban werd vlak voor rust gebroken door Fabinho, die de bal uit een corner binnenkopte.

Brentford had moeite om kansen bij elkaar te spelen en liep in de slotfase van de wedstrijd tegen de lamp. Nadat Diogo Jota twee grote kansen op 2-0 miste, liet Alex Oxlade-Chamberlain zien hoe het wel moet. En na geklungel in de defensie maakte invaller Takumi Minamino er ook nog 3-0 van.

Liverpool heeft tot donderdag de tijd om zich op te laden voor de tweede ontmoeting met Arsenal, een wedstrijd in de halve finale van de League Cup. Volgende week is Crystal Palace de tegenstander in de competitie.