Antwerp opent jaar met makkelijke zege, Frey maakt het verschil

16-01-2022 15:15 Laatste update: 15:36
13

Antwerp heeft in eigen huis geen steek laten vallen tegen Sporting Charleroi. Michael Frey trof twee keer raak in een 3-0 zege.

Antwerp nam het heft meteen in handen en kon na tien minuten dreigen via Balikwisha, maar die vond het kader niet. Amper een minuut later scoorde Frey wél met het hoofd, zijn eerste treffer sinds 28 november. Frey was vertrokken en scoorde op het kwartier zelfs al de 2-0.

Antwerp kreeg nog voldoende kansen op de 3-0 tegen een erg mak Charleroi, maar onder meer Yusuf kon die stand niet op het bord zetten. Aan de overkant kon Charleroi één keer dreigen, maar Bayo werd nog gestopt door doelman Butez.

Samatta zei eindstand vast
Ook na de pauze ging Antwerp nog op zoek naar zekerheid. Verdediger Engels was dichtbij, maar knalde op het doelhout. Balikwisha zocht ook nog een goaltje, maar doelman Kamara bracht redding voor Charleroi.

Uiteindelijk vond Antwerp in het slotkwartier toch nog de netten. Het was invaller Samatta die een mooie counter kon afwerken. Miyoshi en Gerkens kwamen ook nog dichtbij de 4-0, maar daar bleef Charleroi nog van gespaard.

Druk op Anderlecht
Antwerp stijgt op deze manier weer door naar de derde plaats, maar kan die nog verliezen als Anderlecht wint van Standard. Charleroi staat voorlopig op een zesde plaats in de Jupiler Pro League