Diario SPORT: Barcelona draait bij, maar aanblijven De Jong nog steeds niet zeker

Diario SPORT: Barcelona draait bij, maar aanblijven De Jong nog steeds niet zeker

Luuk de Jong is stormachtig aan het nieuwe voetbaljaar begonnen, maar volgens Diario SPORT is het nog niet honderd procent zeker dat hij tot het einde van de maand bij FC Barcelona blijft. Zijn vertrek leek aan het begin van de maand nog een kwestie van tijd, nu zit hij in de wachtkamer.

De van Sevilla gehuurde De Jong scoorde in de eerste seizoenshelft één keer en kreeg voor de feestdagen te horen dat hij niet meer nodig was. Doordat Barça de ene na de andere speler tijdelijk zag wegvallen, kreeg de spits na de winterstop alsnog een nieuwe kans, die hij met beide handen aangreep: in drie wedstrijden tegen Real Mallorca, Granada en Real Madrid scoorde hij drie keer.

Volgens Diario SPORT heeft hem dat het nodige respect in de kleedkamer opgeleverd: trainer Xavi en de clubleiding erkennen zijn waarde voor het team en prijzen zijn professionele houding. De Jong wil dolgraag blijven, maar moet nog altijd afwachten. FC Barcelona haalde met Ferran Torres al een topaankoop, maar zou nóg een extra aanvallende kracht aan de selectie toe willen voegen. Of dat wel of niet lukt, is hoogstwaarschijnlijk bepalend voor de Barcelona-toekomst van de Oranje-international.

De Jong en Barcelona hebben een vrij weekend, na de midweekse Supercopa-nederlaag tegen Real Madrid. Woensdag wacht Athletic Bilbao in de Copa del Rey.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie