Tagliafico niet naar Marseille: Fransen krijgen transferverbod van FIFA

Tagliafico niet naar Marseille: Fransen krijgen transferverbod van FIFA

16 januari - 12:15
Ligue 1 1 Reacties

Olympique Marseille heeft van de FIFA een transferverbod gekregen van één jaar, zo melden onder meer L'Équipe en persbureau AFP. De Ligue 1-club wordt bestraft voor zijn aandeel in de afgeketste transfer van Pape Gueye naar Watford en moet ook een boete betalen van 2,5 miljoen euro.

De Premier League-club diende een klacht in bij de wereldvoetbalbond, nadat de reeds beklonken transfer van Gueye toch niet doorging in 2020. De verdedigende middenvelder kwam zijn overeenkomst met The Hornets niet na en besloot op het laatste moment om Le Havre transfervrij voor Marseille te verruilen.

Zijn advocaten schuiven de schuld in de schoenen van toenmalig zaakwaarnemer Bakari Sanogo, die Gueye tegen zijn zin een voorcontract zou hebben laten tekenen bij Watford. Bovendien misleidde hij de Senegalees door het overeengekomen maandsalaris als weeksalaris te presenteren. Gueye poseerde voor de officiële kanalen zelfs met een shirt van Watford, maar kwam terug op zijn besluit en koos voor Marseille.

De FIFA heeft geen medelijden met de 22-jarige Gueye en schorst hem voor vier maanden, waardoor het toernooi om de Afrika Cup voor hem al voorbij is. Ook Marseille komt er dus niet zonder straf vanaf. l'OM mag een jaar geen spelers kopen. De Zuid-Franse club werd deze week nog in verband gebracht met Nicolás Tagliafico, maar een mogelijke transfer van de linksback van Ajax is nu van de baan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie