Openda helpt Vitesse aan stunt, aanvaller scoort in duel tegen Feyenoord

15-01-2022 22:15
1

Feyenoord is tijdens zijn eerste wedstrijd van 2022 direct tegen een zeperd aangelopen. De nummer drie van de Eredivisie werd in eigen huis geneutraliseerd door nummer vier Vitesse: Loïs Openda hielp Vitesse zelfs aan drie punten door een blunder van Justin Bijlow af te straffen.

Het vuurwerk dat op een gegeven moment op het veld belandde was lange tijd het meest opvallende aan de eerste helft, maar vlak voor rust kwamen er alsnog kansen. Thomas Buitink kreeg de grootste, maar miste rakelings. Ook in de tweede helft gebeurde er niet veel voor beide doelen, maar Vitesse maakte de meeste aanspraak op een doelpunt. Dat kwam er twintig minuten voor tijd, na een taxatiefout van Bijlow: de doelman kwam onnodig zijn doel uit en liep Marcus Pedersen omver, waarna Openda de bal in het lege doel kon schuiven.

Feyenoord schrok direct wakker na die 0-1 en zag Guus Til voor de gelijkmaker zorgen. Dat feestje werd echter verpest door de VAR, die hinderlijk buitenspel van Cyriel Dessers constateerde. Til kreeg zeven minuten voor tijd de kans om de stand alsnog gelijk te trekken, maar Vitesse kon na zijn kopkans opgelucht ademhalen. Ook Bryan Linssen had geen succes met het hoofd, waarna Vitesse de zeven minuten durende extra tijd overleefde voor de tweede keer dit seizoen van Feyenoord won.

De ploeg van Openda heeft het onderlinge verschil nu teruggebracht naar drie punten. Feyenoord moet vrezen dat PSV en Ajax zondag uitlopen naar zeven en zes punten. De nummers één en twee spelen tegen respectievelijk FC Groningen en FC Utrecht.