Schreuder viert debuut bij Club Brugge met overtuigende winst tegen STVV

15-01-2022 22:30
48

Alfred Schreuder heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Club Brugge met winst kunnen afsluiten. In eigen huis was het te sterk voor STVV en won het met 2-0.

Een nieuw jaar, een nieuwe coach bij Club Brugge en een nieuw systeem bij de Bruggelingen. Schreuder koos voor een 352, met Dost en De Ketelaere voorin. Ruud Vormer kreeg op het middenveld een belangrijke rol en de voorkeur op Eder Balanta.

De Bruggelingen namen het op tegen een gehavend STVV op, die met coronazorgen en liever niet in actie kwamen. Dat ze nog nooit wonnen in het Jan Breydelstadion voorspelde niet veel goeds. De bezoekers hadden het ook meteen moeilijk tegen Club Brugge, dat meteen vol voor dat eerste doelpunt ging.

Gele muur
Het vizier stond echter niet scherp en we kregen vooral hoekschoppen te zien bij Club Brugge, dat daar niet veel uit haalde. STVV hield de rangen ook goed dicht en parkeerde de bus. Blauw-Zwart had het dan ook moeilijk om door de muur bestaande uit elf Kanaries te breken.

Iets voor het half uur kwam dat eerste breukje er toch. Na een gigantisch cadeautje van Junior Pius kwam de bal tot bij Bas Dost en na wat geharrewar scoorde Charles De Ketelaere het openingsdoelpunt. Daar bleef het bij tot de rust.

In de tweede helft begon STVV met hernieuwde moed aan de partij en legde het toch wat druk op de Bruggelingen. Dat resulteerde ook in enkele kansen, maar echt in gevaar kwam Simon Mignolet niet.

Het gaf Blauw-Zwart dan ook weer wat meer ruimte, dat er op het uur van profiteerde. Dost kwam plots oog-in-oog te staan met Daniel Schmidt, die in niemandsland stond. Dost lobte de bal loepzuiver over het hoofd van de Japanse doelman en in doel. 2-0. Clinton Mata had enkele minuten de 3-0 aan de voet, maar besloot op Schmidt.

Voor STVV was het vet van de soep en kwam het er niet meer aan te pas. Club Brugge kon de wedstrijd rustig uittikken en nog op zoek gaan naar een derde treffer. Die kwam er – ondanksgoede kansen voor Dost en Vormer – echter niet, het bleef 2-0.