Engelse pers vol lof over De Bruyne, Lukaku maakt gefrustreerde indruk

Engelse pers vol lof over De Bruyne, Lukaku maakt gefrustreerde indruk

15 januari - 20:20 Laatste update: 15 januari - 20:20
Premier League 5 Reacties

Manchester City pakte zaterdag de drie punten en won met 1-0 van Chelsea. Daarvoor mag het Kevin De Bruyne bedanken, die met een sensationele trap de Citizens aan de drie punten kon helpen. Aan de overzijde wist Romelu Lukaku dan weer niet te overtuigen.

In de Engelse pers ging het na het duel vooral over de bijzonder sterke prestatie van De Bruyne, die opnieuw heel wat mensen wist te overtuigen. Bij The Independent werd hij dan ook verkozen tot man van de match. 'De kapitein zorgde voor de beste kansen in de eerste helft en gaf Kepa meer dan voldoende werk met enkele uitstekende vrije trap. In de tweede helft brak hij de partij helemaal open met een geweldige trap voorbij Kepa', schreef de Engelse bron.

Ook FotMob was met een 8 op 10 lovend voor de Rode Duivel. 'Hij was de hele wedstrijd gevaarlijk met verschillende afstandsschoten en had ook zonder bal een belangrijke rol in het spel van Manchester City. Hij kreeg terecht een staande ovatie van het thuispubliek', valt er te lezen.

Voor Manchester Evening News was De Bruyne zonder twijfel ook de man van de match. 'Hij werkte hard en legde flink wat druk op de Chelsea-spelers. Zijn sterke prestatie verzilverde hij met een schitterend doelpunt', schreef men.


Frustratie bij Lukaku
Lukaku kende geen al te beste partij en wist opnieuw niet te scoren voor Chelsea. Toch was hij niet de slechtste Chelsea-man op het veld, al kon onze landgenoot ook op weinig bijval rekenen van de Engelse pers. 'Hij kende een frustrerende partij', schreef The Independent. 'Hij stond wel vaak op de juiste plaats, maar kreeg de bal niet waar hij wilde.'

The Evening Standard vroeg zich vooral af of Lukaku wel opgesteld had moeten worden. 'Het is twijfelachtig of dit wel de juiste partij was voor hem, aangezien Chelsea de bal amper had. Hij speelde wel een rol in de twee beste kansen voor Chelsea en had er waarschijnlijk eentje van moeten scoren.'

Ook The Sun zag Lukaku een moeilijke wedstrijd spelen. 'Hij stond compleet geïsoleerd en had het moeilijk tot Timo Werner op het veld kwam om hem te helpen. FirstSportz was minder mild voor Lukaku en gaf hem slechts een 5.8 op 10. 'Alweer een moeilijk partij voor de Belgische spits', klinkt het.

Thomas Tuchel spaarde zijn spits ook niet en haalde na de wedstrijd stevig uit. "Hij verloor de bal vaak, zonder enige druk van de tegenstander en dan ook nog eens op kansrijke momenten", klonk het streng.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie