Tuchel neemt Lukaku onder vuur: “Geen bal geraakt in hun strafschopgebied”

Tuchel neemt Lukaku onder vuur: “Geen bal geraakt in hun strafschopgebied”

De kans dat Chelsea dit seizoen de titel wint, is sinds zaterdag weer wat kleiner geworden. Het verloor immers met 1-0 van Manchester City. Na de match was Thomas Tuchel kritisch voor onder meer Romelu Lukaku.

Het was Kevin De Bruyne die met het enige doelpunt van de match zich tot matchwinnaar kroonde. Romelu Lukaku kwam een pak minder goed voor de dag. Tuchel spaarde na afloop de kritiek niet. “We hebben de bal niet één keer aangeraakt in hun strafschopgebied”, aldus de manager voor de camera van BT Sport.

De aanvallers van Chelsea kregen amper iets klaar bij de Bruyne en co. "Dat was het probleem. In het spel van de aanvallers was er simpelweg een groot tekort aan precisie, een tekort aan timing en een tekort aan kalmte", oordeelde Tuchel.

Balverlies Lukaku
Lukaku kreeg amper goede ballen, maar dat vindt Tuchel geen excuus. Lukaku liet ook nog een wenkende kans liggen. "Hij moet afdwingen dat hij wordt bediend . Hij verloor de bal vaak, zonder enige druk van de tegenstander en dan ook nog eens op kansrijke momenten", klonk het streng.

Twee weken geleden liet Tuchel Lukaku nog uit de selectie na een opmerkelijk interview van de Rode Duivel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie