Lewandowski maakt er drie namens gehavend Bayern, droomrentree St. Juste

Lewandowski maakt er drie namens gehavend Bayern, droomrentree St. Juste

15-01-2022 17:34 Laatste update: 18:14

Bayern München heeft de Bundesliga-draad weer opgepakt na zijn verrassende uitglijder in de competitiehervatting tegen Borussia Mönchengladbach. Der Rekordmeister is nog altijd niet op volle oorlogssterkte, maar kon tegen 1. FC Köln wel beschikken over Robert Lewandowski en dat heeft de thuisploeg geweten ook.

1. FC Köln-Bayern München 0-4
De Poolse doelpuntenmachine stond na achttien speelrondes al op twintig goals en vijzelde in speelronde negentien zijn statistieken verder op. Zijn 0-1 na negen minuten werd aanvankelijk afgekeurd, maar alsnog toegekend door de VAR. Binnen een half uur spelen knalde Corentin Tolisso na een fraaie combinatie met Thomas Müller de 0-2 binnen en werd de aansluitingstreffer van Mark Uth afgekeurd. Na rust ging Lewandowski vrolijk verder met scoren: nadat hij twee keer werd gevonden door Leroy Sané, waren de 0-3 en de 0-4 een feit. Bayern staat weer zes punten voor op Borussia Dortmund, dat vrijdagavond met 5-1 van SC Freiburg won.

FSV Mainz 05-VfL Bochum 1-0
FSV Mainz 05 heeft zich met dank aan Jerry St. Juste in het linkerrijtje van de Bundesliga gemeld. De verdedigerwas vanwege blessureleed sinds begin oktober niet meer in actie gekomen, maar mocht het tegen VfL Bochum weer eens in de basis proberen. St. Juste maakte meteen de enige treffer van de zaterdagmiddag en loodste zijn team van plek tien naar plek negen.

Overige uitslagen
VfB Stuttgart-RB Leipzig 0-2
Union Berlin-Hoffenheim 2-1
VfL Wolfsburg-Hertha BSC 0-0