Raskin (Standard) is hoopvol na moeilijke periode: We kunnen het doen

Raskin (Standard) is hoopvol na moeilijke periode: "We kunnen het doen"

Nicolas Raskin is een van de vaandeldragers geworden van een Standard-ploeg in een zeer moeilijke periode. Hij is bezorgd, een vijftiende plek in het klassement roept een soort strijd op om te overleven. Toch is de middenvelder hoopvol: “Als we allemaal iets extra's kunnen brengen, kunnen we het doen.”

De competitie wordt voor Standard Liege zondag hervat met een moeilijk uitstapje naar RSC Anderlecht. Een week later komt Club Brugge op bezoek in Sclessin. De Luikse middenvelder staat te popelen om terug volop ten strijde te trekken. Raksin praat met La Province in een ongelooflijk mature wijze. De jongen is slechts 20 jaar. 

Winterstop
Hij geeft aan dat de winterstop de ploeg enorm veel deugd gedaan heeft. “Ik heb het gevoel dat we echt een team hebben gecreëerd,” vertelt Raskin. “De coach heeft de nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van iedereen in de groep, op solidariteit op en naast het veld, door veel dingen te doen om ons zoveel mogelijk tijd samen te brengen.”

Heropstart
Het is een stevige heropstart van de competitie: Anderlecht en daarna Club Brugge. Daar lijkt de jonge middenvelder niet van terug te deinzen. Hij beseft erg goed dat elke wedstrijd momenteel belangrijk. “Om opnieuw te beginnen tegen Anderlecht geeft ons nog meer motivatie. In het team willen we allemaal weer met iets positiefs beginnen en misschien onszelf lanceren. We willen niet dat dit jaar 2022 net zo wordt als 2021. Om dat te veranderen, hebben we een positieve start nodig en iets waardoor iedereen wil geloven.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie