Lagast geeft meer informatie over keuze KV Mechelen: “Gezondheid voorop”

Lagast geeft meer informatie over keuze KV Mechelen: “Gezondheid voorop”

15-01-2022 14:27
7

KV Mechelen gaat niet spelen tegen Oud-Heverlee Leuven. Malinwa kwam met een statement op de officiële kanalen. CEO Frank Lagast gaf meer tekst en uitleg.

“Als directie waren we zeer teleurgesteld in de beslissing van de kalendercommissie”, zo laat CEO van KVM Lagast op de webstek van Malinwa weten. ”Een dag voor de wedstrijd kregen we het bericht van weigering én de suggestie dat we een extra beloftendoelman konden oproepen. Een aantal beloften zitten niet in het testprotocol.”

“De club kiest er, gezien de hoge besmettingscijfers, uiteraard niet voor om niet-geteste spelers te mengen met spelers die een negatieve PCR-test aflegden of een booster kregen. De gezondheid van iedereen gaat absoluut voor, altijd. We weten dat we nu een forfaitnederlaag riskeren, maar de gezondheid van onze spelers primeert”, aldus Lagast.

Ook assistent-coach Steven Defour steunt de beslissing. “We willen absoluut geen risico nemen door nu spelers op te stellen in combinatie met niet-geteste spelers. Je hoort dat potentiële hartproblemen kunnen opduiken bij intensieve sportinspanningen na besmetting. Wij willen elk risico vermijden.” 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie