Ciranni blikt terug op turbulent jaar: Naar het beeld van de ploeg: wisselvallig

Ciranni blikt terug op turbulent jaar: "Naar het beeld van de ploeg: wisselvallig"

Een topjaar was het niet voor Alessendro Ciranni. De rechtsachter zag zijn club degraderen, verhuisde dan van Moeskroen naar SV Zulte Waregem, maar stond met zijn nieuwe club meteen weer in de degradatiezone. De laatste weken zijn echter hoopgevend. 

Op sportief vlak was het allerminst het beste jaar voor de rechtsachter. Het was een moeilijk jaar waarin degradatie de rode draad was. Het Nieuwsblad sprak met de rechtsachter en vroeg hoe hij terugkijkt op de strijd die hij vorig jaar moest leveren. Het is natuurlijk wel wat, van de ene degradatiekandidaat naar de ander. Een mix van nuchterheid, positivisme en ambitie. "Wat ik met Moeskroen vorig jaar heb meegemaakt, zal hier niet gebeuren. In vergelijking met het Moeskroen van vorig seizoen hebben wij veel meer kwaliteit. Meer zelfs: we hebben de kwaliteit om mee te spelen voor de linkertabelhelft."

Vrank en vrij
Ciranni hoopt terug volop te genieten van het voetbal. Hij haalt de twee woorden aan: vrank en vrij. Deze slaan niet enkel op zichzelf, hij hoopt dan ook dat de hele ploeg terug voetbalt zonder schrik. "Want als je met schrik gaat beginnen voetballen, zal je op de duur degradatievoetbal beginnen te spelen. Maar nog eens: ik denk niet dat we daar de ploeg voor hebben", vertelt Ciranni. 

Wisselvallig
Helemaal tevreden met zijn eigen spel is de rechtsachter ook niet. "Naar het beeld van de ploeg: wisselvallig." Ciranni kende natuurlijk ook wel enige tegenslag, na een volledige voorbereiding meteen geblesseerd geraken is altijd zuur. Gelukkig kon de ploeg wel een zoete overwinning behalen op speeldag één. "Jammer genoeg bleef een vervolg uit en kenden we als ploeg een dip. Gelukkig kende ook mijn jaar dankzij die twee zeges eind december een positief einde. Ik was blij dat ik daar toch mijn steentje kon bijdragen. Daar moet ik nu ook op voortbouwen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie