OFFICIEEL: KV Mechelen weigert te spelen: ‘Een duidelijk statement maken’

OFFICIEEL: KV Mechelen weigert te spelen: ‘Een duidelijk statement maken’

15-01-2022 11:11 Laatste update: 11:27
21

KV Mechelen zal niet aantreden tegen OH Leuven na de beslissing van de kalendercommissie om de wedstrijd niet uit te stellen, dat laat Malinwa op de officiële kanalen weten.

KV Mechelen kampt met coronagevallen en vooral de doelmannen zijn getroffen. Malinwa komt nu met een statement. ‘De club, spelers en staf willen een duidelijk statement maken naar aanleiding van de beslissing van de kalendercommissie om de partij tegen OH Leuven niet uit te stellen. Deze beslissing werd goedgekeurd door de raad van bestuur van de club.’

Frank Lagast heeft een boodschap voor de Pro League. “Indien 2 van de 3 doelmannen waaronder de keeper met de meeste speelminuten positief testen dan wordt een wedstrijd uitgesteld. Ook als ze onder de 21 jaar zijn. Wie deel uitmaakt van onze A-kern hebben we deze zomer op onze lijst gezet. Dat de Pro League jongeren onder de 21 dan niet meetelt, betreuren we, want we geven nu eenmaal veel kansen aan jonge spelers.”

Malinwa hoopt dat de regel dan ook wordt aangepast. “Wij doen een dringende oproep aan de Pro League om deze regel aan te passen. Dit zal ons niet helpen voor deze wedstrijd. Andere clubs gaan wellicht hetzelfde ervaren, hopelijk is de interpretatie van deze regel dan in het voordeel van de gezondheid van alle spelers, voor alle clubs.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie