Leko reageert na bekendmaking: Mandaat om de Belgische staat te dagvaarden

Leko reageert na bekendmaking: "Mandaat om de Belgische staat te dagvaarden"

Op zaterdagochtend werden de 56 namen bekend gemaakt die voor de rechter moeten komen. De naam van de ex-coach van onder andere Club Brugge, Ivan Leko, is ook gevallen. Leko reageert op de bekendmaking via zijn advocaat. 

Dejan Veljkovic had eerder al de naam ‘Leko’ laten vallen in zijn biecht tegenover het parket. Volgens Veljkovic zou de Kroatische trainer om en bij de 300.000 euro verdient hebben op de transfers van Ivan Tomecak, Mats Rits en doelman Karlo Letica. Dat was toch de bedoeling, vertelt Veljkovic aan het parket. 90 procent van het vooraf afgesproken bedrag heeft Leko echter nooit gezien. De coach zou zo’n 34.600 euro gekregen hebben.

Leko (via zijn advocaat) reageert na de bekendmaking van zaterdagochtend: "Na de ‘Pano’-reportage wisten wij dat dit er zat aan te komen. En ik stel vast dat een aantal beschuldigingen tegen mijn cliënt, zoals witwassen, niet opgenomen worden."

De advocaat laat weten dat hij niet stil zal zitten en er alles aan zal doen om zijn cliënt optimaal te verdedigen. De advocaat spreekt klare taal en pleit de volledige onschuld van zijn cliënt. "Ivan Leko is ook zeer formeel: hij heeft geen euro zwart geld ontvangen van meneer Veljkovic en is ook zeer verbolgen."

Het houdt hier niet op. We horen ook enige strijdlust in de reactie van Leko. Hij hekelt de manier waarop het proces tot nog toe verlopen is en zal dit blijkbaar niet zomaar laten passeren. "Dat is ook de reden waarom hij meneer Veljkovic nu al gedagvaard heeft voor de burgerlijke rechtbank in Antwerpen en ik heb nu ook het mandaat gekregen om ook de Belgische staat te dagvaarden, omdat wij van oordeel zijn dat het niet kan dat het federaal parket na die zeer betwistbare ‘Pano’-uitzending heeft nagelaten om passend te reageren. Verdachten moeten genieten van het vermoeden van onschuld en dat is niet gebeurd. Dat vinden wij zeer kwalijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie