Breaking news

Voetbal Vlaanderen wacht nagelbijtend op Overlegcomité: "Sowieso niet dit weekend"

KV Mechelen weigert te spelen tegen OHL: Een kaakslag voor elke jonge voetballer

KV Mechelen weigert te spelen tegen OHL: "Een kaakslag voor elke jonge voetballer"

Gepubliceerd: zaterdag 15 januari 2022 om 09:15za 15-01-2022 om 09:15

Laatste update: zaterdag 15 januari 2022 om 09:15za 15-01-2022 om 09:15

KV Mechelen weigert om dit weekend te spelen tegen Oud-Heverlee Leuven. Dat werd beslist na overleg tussen het bestuur, de trainerstaf en de spelersgroep. Malinwa komt zo met een krachtig signaal naar de Pro League.

Voor de partij tegen OHL had Mechelen vanwege meerdere coronabesmettingen - waaronder twee van hun eerste drie doelmannen - een uitstel gevraagd, maar die kreeg het niet. Zo telt de Pro League Maxime Wenssens, een 21-jarige doelman die al een heel seizoen in de A-kern zit, niet mee als volwaardig lid van het eerste elftal.

Rob Schoofs reageerde dan ook furies. "Dit kan gewoon niet, de regel is duidelijk, iedereen die deze regel leest zegt hetzelfde. Het is bovendien een kaakslag naar elke jonge voetballer die meetraint met een A-kern om zo kansen te krijgen. KV Mechelen heeft een zestal jongeren die deel uitmaken van de A-kern, dagelijks met ons trainen én minuten maken in onze A-ploeg. Dit is unfair ten opzichte van die jonge spelers."

Verder liet Schoofs nog weten dat heel KV Mechelen volledig achter de beslissing staat om niet richting Leuven te gaan. Van een eventuele forfaitnederlaag trekken ze zich Achter de Kazerne niks aan, zo stelt het de gezondheid boven een juridische strijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft KV Mechelen hier gelijk?

(300 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws