Trossard en Benteke delen de punten, zege voor Nice tegen Nantes

14-01-2022 23:11

Ook in het buitenland rolde de bal op vrijdag. Basispeler Leandro Trossard en invaller Christiaan Benteke deelden de punten. In Frankrijk won Nice dan weer van Nantes.

OGC Nice - Nantes 2-1
Nice speelde een prima wedstrijd tegen Nantes. Goals Kasper Dolberg (vanaf de stip) en Képhren Thuram deden een treffer van Andrei Girotto ongedaan en met de driepunter klimmen Les Aiglons naar plek twee in de Franse Ligue 1. Olympique de Marseille kan die stek wel nog terugveroveren door dit weekend te winnen.

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 1-1
Trossard stond met zijn ploeg in eigen huis lang op achterstand tegen aartsrivaal Crystal Palace. Conor Gallagher scoorde na rust en dat deed pijn, omdat The Seagulls in de eerste helft een strafschop misten en een goal van Neal Maupay afgekeurd zagen worden. Door een eigen goal van Joachim Andersen werd het toch 1-1. Benteke viel in bij de bezoekers.