Gent laat aansluiting met de top liggen, late gelijkmaker van KV Kortrijk

14-01-2022 22:38
14

KAA Gent heeft vrijdag de kans laten liggen om langs Royal Antwerp FC in de stand te komen. De Buffalo's leken op weg naar de zege, maar in de extra tijd maakte KV Kortrijk alsnog de 2-2.

Ondanks de afwezigen door corona en de Afrika Cup werd vrijdag de Jupiler Pro League hervat. Bij de bezoekers kreeg nieuwkomer Watanabe meteen zijn kans. Vanhaezebrouck dropte dan weer Owusu, Mboyo, Castro-Montes en Malede tijdens de lijnen. Scheidsrechter van dienst was Smet. Boucaut moest forfait geven.

Na 7 minuten counterde KV Kortrijk perfect. Een corner werd onschadelijk gemaakt en op snelheid hield Mbayo de hele achterhoede van Gent aan de praat. Uiteindelijk kon geen enkele Buffalo de ex-Gent-speler stoppen en de 0-1 kwam op het bord. Meteen zijn eerste van het seizoen.

Nadien ging Gent op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde evenwel tot de 44e minuut alvorens de Buffalo's konden vieren. Na een corner reageerde Castro-Montes attent. De 2-1 kwam dan weer meteen na de pauze op het scorebord. Mboyo kopte raak.

Gent leek op weg naar de zege en drie belangrijke punten, maar in de 91e minuut maakte Mbabyo fraai de 2-2. Hij werd in het straatje gestuurd en wipte de bal over Mbayo. Met het punt schieten beide ploegen weinig op.