Doelpuntenmaker Meunier de held bij Dortmund, Bundesliga is weer even spannend

14-01-2022 22:28
2

Borussia Dortmund heeft in de eerste thuiswedstrijd van 2022 meteen uitstekende zaken gedaan. De formatie van trainer Marco Rose, die een basisplaats in petto had voor Thomas Meunier, versloeg Freiburg en zet daarmee druk op Bayern München.

Het pleit werd al in de eerste helft beslecht door BVB, dat snel zaken wilde doen. Meunier vertaalde die wil in doelpunten door twee keer een corner van Julian Brandt binnen te koppen en toen vlak voor rust ook Erling Haaland zijn doelpuntje meepikte (3-0), konden de drie punten op de ranglijst vast worden bijgeschreven.

In de tweede helft maakte Ermedin Demirovic nog wel een eretreffer namens Freiburg, maar meer konden de gasten niet afdwingen. Ze moesten zelfs nog meer treffers incasseren, want de scoringsdrift van Haaland was nog niet gestild. De Noor nam de 4-1 voor zijn rekening en zag dat Mahmoud Dahoud de eindstand op 5-1 bepaalde. Axel Witsel en Thorgan Hazard vielen in bij de thuisploeg.

De drie punten brengen Dortmund tot op drie punten van koploper Bayern. Der Rekordmeister komt dit weekend echter wel nog in actie en kan met een overwinning de marge dus weer naar zes brengen. Dan moet er wel gewonnen worden op bezoek bij 1. FC Köln.