Schreuder in eerste persconferentie Club Brugge: “Ik kijk uit naar zaterdag

Schreuder in eerste persconferentie Club Brugge: “Ik kijk uit naar zaterdag"

14 januari - 16:35 Laatste update: 17:37
2

Club Brugge start deze zaterdag thuis tegen Sint Truiden VV aan het tijdperk Alfred Schreuder. De hoofdcoach gaf vrijdagochtend zijn allereerste persconferentie in Brugge. Verschillende thema’s kwamen aan bod, dat lezen we in Het Nieuwsblad.

De grootste punten op de agenda van journalisten waren de volgende: de achterstand op Union Saint-Gilloise, het mislopen van een Brugse Gouden Schoen en het nieuwe goudhaantje Tajon Buchanan.

Eerste wedstrijd
Schreuder was alvast enthousiast, hij kan niet wachten zijn ploeg vooruit te stuwen in de Jupiler Pro League. “Ik kijk wel uit naar mijn eerste wedstrijd. Niet omdat het anderhalf jaar geleden is sinds ik coach was van Hoffenheim, wel omdat ik coach ben van Club Brugge,” aldus Schreuder.  

Achterstand
Een tweede punt op de agenda was de achterstand die club heeft op Union. Erg druk maakt Schreuder zich hier niet in. Hij lijkt het match per match te willen bekijken en gaat uit van hun eigen kunnen. “Die achterstand zegt me nu niet veel. De situatie is wat ze is, daar kunnen we weinig aan veranderen. En vooral dat is belangrijk, hoe we de situatie gaan aanpakken op het veld.” Minder tegengoals slikken en dan hopen op goede play-offs. Normaal vind ik dat geen eerlijk systeem, maar dat is een persoonlijke visie. Maar deze keer kunnen ze wel in ons voordeel zijn.”

Buchanan
Verder maakt nieuwkomer Tajon Buchanan een goede kans maakt om in de basis te staan tegen STVV. De coach lijkt aangenaam verrast en omarmt de speler als een mooi welkomstgeschenk. “Op oefenkamp in Marbella heeft hij een hele goede indruk nagelaten”, klinkt Schreuder. “Het was de eerste keer dat ik hem in levenden lijve aan het werk heb gezien. Ik vind het alvast een hele goede speler.”

Gouden Schoen
Verder heeft Schreuder het ook nog over de ontgoocheling van de Gouden Schoen. Hij geeft aan dat ze er kort over gesproken hebben en dat hij hoopt een reactie te zien op het veld. Het is vechten, of je laten kennen. Die mentaliteit hebben we nodig.” 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie