Vanhaezebrouck hekelt Pro League, die heeft duidelijk antwoord

Vanhaezebrouck hekelt Pro League, die heeft duidelijk antwoord

14-01-2022 12:45
2

Hein Vanhaezebrouck heeft donderdag flink uitgehaald naar de Pro League op zijn persconferentie. De coach van KAA Gent vindt het onverantwoord dat de competitie nu al wordt hervat, maar de Pro League laat zich niet onbetuigd. 

Vanhaezebrouck vindt het te gevaarlijk om te spelen tijdens een coronagolf en verwerpt het coronaprotocol van de Pro League. Dat is volgens hem veel te mild.

"Dat protocol is opgesteld in overleg met Engelse en Nederlandse teamdokters en de virologen én is goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Pro League, waar de clubs zelf in zetelen", vertelt woordvoerder Stijn Van Bever bij Het Nieuwsblad. "We volgen de strategie van de overheid, door symptomatische mensen te testen. Maar voor niet-geboosterden zijn we zelfs strenger: die moeten zelfs elke week getest worden."

Van Bever ziet dan ook geen graten in het protocol. "Het spreekt voor zich dat we de clubs vrijlaten om tussentijds zelf te blijven testen. Dat zal het risico op uitbraken binnen hun kern alleen maar doen dalen."