Tielemans lonkt naar de uitgang: Begrijp dat een carrière kort is

Tielemans lonkt naar de uitgang: "Begrijp dat een carrière kort is"

Gepubliceerd: vrijdag 14 januari 2022 om 11:30vr 14-01-2022 om 11:30

Youri Tielemans heeft nog maar een contract tot 2023 bij Leicester City. De Rode Duivel geniet bovendien interesse van Arsenal. Zijn coach Brendan Rodgers weet dan ook dat Tielemans heel moeilijk te houden wordt. 

"Hij is op een leeftijd en op een jaar in zijn contract waarop hij zeker alle opties moet bekijken", vertelt Rodgers op zijn perspraatje. "Natuurlijk zou ik het liefst hebben dat hij in Leicester blijft. Maar ik begrijp dat een profcarrière maar kort is. Voor spelers draait het om ambities, uitdaging en soms ook een andere omgeving. Dat hebben we al vaker gezien. Soms wint een team de Champions League en vertrekt een speler."

Zolang Tielemans bij Leicester zit, blijft Rodgers wel op hem rekenen. "Ik kan alleen maar zorgen dat hij blijft progressie maken als speler en dat hij gefocust blijft. Ik heb hem bij mijn komst beloofd dat ik hem beter zou maken als speler en hij gelooft in de omgeving. Je kan zien dat Youri ervan geniet om hier te zijn. Maar je moet begrijpen dat deze profs een korte carrière hebben."

Tielemans speelt sinds 2019 bij Leicester City, dat hem toen overnam van AS Monaco. Inmiddels speelde hij al meer dan honderd wedstrijden voor die club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws