Liverpool ruim zestig minuten met man meer, Arsenal houd stand op Anfield

13-01-2022 22:43

De eerste confrontatie tussen Liverpool en Arsenal met Albert Sambi Lokonga in de halve finale van de League Cup was er eentje om snel te vergeten. De aanwezige toeschouwers zagen slechts een schot op doel. Dat schot kwam van Arsenal, dat ruim een uur met een man minder stond na een rode kaart van Granit Xhaka. Een doelpunt leverde het niet op: 0-0.

Liverpool mocht de bal hebben in de beginfase van de wedstrijd, maar tot écht gevaarlijke kansen kwamen The Reds niet. Het eerste moment van opschudding vond plaats in minuut 24: Xhaka werd na een onbesuisde overtreding op Diogo Jota met een directe rode kaart naar de kleedkamer gestuurd door scheidsrechter Michael Oliver.

Ondanks de man-meer-situatie kwam Liverpool nog steeds niet tot gevaar op de helft van Arsenal. Doelman Aaron Ramsdale hoefde geen enkele keer reddend op te treden, aangezien Liverpool niet één keer op doel wist te schieten. Aan de andere kant lukte het Bukayo Saka wel om Alisson aan het werk te zetten, maar de Braziliaanse sluitpost van Liverpool was bij de les en redde.

Liverpool kreeg vlak voor tijd via Takumi Minamino nog dé kans om de overwinning te pakken, maar de Japanner schoot over. Door het saaie gelijkspel hebben beide ploegen nog alles om voor te spelen. De return in het Emirates Stadium staat volgende week donderdag op het programma.