Bilbao voorkomt Derbi Madrileño in finale Spaanse Supercup en wint van Atlético

13-01-2022 22:20

Athletic Bilbao wordt de tegenstander van Real Madrid in de finale van de Spaanse Supercup. In Saoedi-Arabië werd er met 1-2 gewonnen van Atlético Madrid. Nico Williams werd ongeveer tien minuten voor tijd de matchwinner door de winnende treffer achter Jan Oblak te schuiven.

In een troosteloze ambiance speelden Atlético en Bilbao een net zo troosteloze eerste helft. Voor de neutrale kijker was het geen vetpot. Het spel golfde wat op en neer, zonder dat we écht grote kansen te zien kregen. Bij Atlético Madrid speelde Yannick Carrasco 90 minuten.

Na de rust kwam de wedstrijd pas op gang. Atlético kwam wat gelukkig op voorsprong. Bilbao-keeper Unai Simón kreeg de bal via de paal op zijn rug en zag deze vervolgens in het eigen doel rollen.

Bilbao wist de wedstrijd echter om te draaien en kwam ongeveer een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Yeray Álvarez kopte uit een hoekschop de 1-1 tegen de touwen. Het werd zelfs nog beter voor de Baskische club, toen Nico Williams (wederom uit een corner) koel de 1-2 achter Oblak schoof. Vlak voor tijd kreeg José María Giménez nog een rode kaart, nadat hij een tegenstander met zijn noppen in het gezicht raakte.

Bilbao krijgt door de overwinning op Atlético de kans om de Supercup te verdedigen. Vorig seizoen won de ploeg de prijs namelijk ook. Het wordt een herhaling van de finale van vorig jaar, want ook toen stonden Bilbao en Real in de finale.