Burkina Faso wint van Kaapverdië door goal van Bandé (ex-KV Mechelen)

Burkina Faso wint van Kaapverdië door goal van Bandé (ex-KV Mechelen)

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 22:10do 13-01-2022 om 22:10

Burkina Faso had donderdagavond aan één doelpunt genoeg om van Kaapverdië te winnen in de groepsfase van de Afrika Cup. Voormalig KV Mechelen-speler Hassane Bandé maakte de enige treffer van de wedstrijd op bijzondere wijze: met zijn borst.

De eerste wedstrijd in de groepsfase, tegen Kameroen, ging nipt verloren voor Burkina Faso (1-2). De ploeg heeft te maken met flink wat coronagevallen, maar wist tegen Kaapverdië wel met de overwinning van het veld te stappen. Door een doelpunt van Bandé pakte Burkina Faso de volle buit. De aanvaller, die momenteel door Ajax verhuurd wordt aan het Kroatische NK Istra, werkte de bal binnen met zijn borst.

Bij Kaapverdië stond Steven Fortès (KV Oostende) in het veld, maar hij wist een nederlaag niet meer te voorkomen. Door de overwinning heeft Burkina Faso met Edmond Tapsoba van Standard drie punten na twee wedstrijden. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Kaapverdië, dat de eerste wedstrijd won van Ethiopië. Voor Kaapverdië wacht in het slotduel van de groepsfase Kameroen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws