Drie rode kaarten en zeven goals: Fiorentina schakelt Napoli uit in Coppa Italia

13-01-2022 21:04
1

Fiorentina heeft verrassend weten te winnen van Napoli in de achtste finales van de Coppa Italia. Er was een verlenging nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Na ruim 120 minuten met zeven doelpunten en drie rode kaarten, blies scheidsrechter Giovanni Ayroldi bij een 2-5 stand in het voordeel van Fiorentina af.

Aan spektakel geen gebrek in het Stadio Diego Armando Maradona. Waar beide ploegen in de beginfase nog even de kat uit de boom keken, daar kwam de wedstrijd vlak voor rust helemaal los. Dusan Vlahovic zette Fiorentina op voorsprong, maar drie minuten later zorgde Dries Mertens voor de gelijkmaker.

Vlak voor rust leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van Napoli. Fiorentina-doelman Bartlomiej Dragowski moest inrukken met een directe rode kaart na miscommunicatie in de defensie van de uitploeg. Dragowski blokkeerde Eljif Elmas de vrije doorgang naar het doel en Ayroldi stuurde de sluitpost van het veld.

Fiorentina ging echter niet bij de pakken neer zitten en pakte na rust brutaal de leiding via Cristiano Biraghi. Napoli ging vervolgens met een man meer op zoek naar de 2-2, maar het lukte de Napolitanen lang niet om Pietro Terracciano - die Dragowski verving - te passeren. Tot overmaat van ramp moest invaller Hirving Lozano het veld ruimen met rood na een vieze overtreding op Nicolás González.

Diep in de blessuretijd van de wedstrijd pakte ook Napoli-middenvelder een rode kaart, maar het lukte de thuisploeg alsnog om de 2-2 te maken. Andrea Petagna maakte er in minuut 95 een verlenging van in Napels.

In deze verlenging was er echter geen houden meer aan voor Napoli. Fiorentina wist met een man meer op het veld het verschil te maken en liep via doelpunten van Lorenzo Venuti, Krzysztof Piatek (bij zijn debuut) en Youssef Maleh uit naar een 2-5 overwinning. Hierdoor heeft Fiorentina een plek in de kwartfinales van de Coppa Italia te pakken.