Opmerkelijk: Afrika Cup-scheidsrechter die te vroeg affloot had zonnesteek

Opmerkelijk: Afrika Cup-scheidsrechter die te vroeg affloot had zonnesteek

13-01-2022 19:45
2

Janny Sikazwe, de arbiter die tijdens Tunesië-Mali op de Afrika Cup tot twee keer toe te vroeg voor het eindsignaal floot, had last van een zonnesteek en uitdrogingsverschijnselen. De scheidsrechter zou zelfs naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Afrika Cup-scheidsrechtersbaas Essam Abdel-Fatah geeft tekst en uitleg bij de vreemde beslissingen van Sikazwe. "Hij had een zonnesteek en kampte met uitdrogingsverschijnselen. Daardoor verloor hij focus", verklaart hij tegenover Egyptische media. "Na afloop is hij naar het ziekenhuis overgebracht." Het is niet duidelijk of Sikazwe al uit het ziekenhuis ontslagen is.

De arbiter floot bij een 0-1 stand voor Mali na 85 minuten af. Wegens protesten liet hij het duel doorspelen, maar na 89 minuten blies hij opnieuw voor het fluitsignaal. Officials van de Confederation of African Football (CAF) grepen in en wilden de wedstrijd verder uitspelen. De spelers van Mali keerden terug op het veld, maar de Tunesiërs zouden al in een ijsbad hebben gezeten en bleven in de kleedkamer. 

De Tunesische voetbalbond FTF wil het duel overspelen en heeft per brief gevraagd wat de mogelijkheden zijn. Het is nog onbekend of de CAF meegaat in het plan van Tunesië. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s