Vanhaezebrouck spuwt zijn gal: “We hadden twee besmette spelers kunnen opstellen”

Vanhaezebrouck spuwt zijn gal: “We hadden twee besmette spelers kunnen opstellen”

13 januari - 17:30
17

KAA Gent hervat vrijdag de competitie. Hein Vanhaezebrouck is daar niet blij mee. De trainer van KAA Gent had gehoopt dat men de winterstop nog wat langer zou laten duren, maar kwam van een kale reis terug. 

Vanhaezebrouck stond donderdag voor de match tegen KV Kortrijk de pers te woord. De trainer nam geen blad voor de mond. Onder meer de Pro League en Eleven Sports kregen een veeg uit de pan. Vanhaezebrouck kan het niet geloven dat door de huidige coronasituatie in ons land enkele matchen had uitgesteld.

Vanhaezebrouck vindt de nieuwe coronaregels van de Pro League onbegrijpelijk. Eerst moesten alle spelers zich testen in de week voor de competitie hervat zou worden. Daarna werd beslist dat spelers met een booster zich niet meer moesten testen. Gent heeft ondertussen alle spelers laten testen en dat heeft gevolgen. "Wij gaan morgen twee spelers missen die beiden een booster hebben gekregen. We hadden die niet moeten testen. We hadden ze perfect kunnen laten spelen. Besmet! En besmettelijk", stelt Vanhaezebrouck.

Gezondheid moet voorop
De trainer van Gent stipt nog aan. "De spelers in kwestie hadden hun tegenstanders kunnen besmetten. Er zullen spelers het veld opgaan die besmettelijk zijn. Ik denk niet dat de bedoeling kan zijn. Het moet gaan om de gezondheid van de spelers."

"Overal zal het niet meer gaan over wie sportief het sterkst is, maar over hoeveel spelers je kan inzetten. Op die manier wordt de competitie de nationale loterij", aldus nog de trainer van KAA Gent geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie