De laatste maanden van de top drie van de Gouden Schoen in België? “We zien wel”

De laatste maanden van de top drie van de Gouden Schoen in België? “We zien wel”

13 januari - 17:00
2

Het Gala van de Gouden Schoen ligt achter ons. Paul Onuachu kwam als winnaar uit de bus. De spits van KRC Genk bleef Club Brugge-spelers Charles De Ketelaere en Noa Lang voor. De kans is niet onbestaand dat de top drie van het klassement aan haar laatste maanden in de Jupiler Pro League bezig is.

Onuachu scoorde vorig jaar met de ogen dicht. Zijn doelpunten in de eerste stemronde leverde hem uiteindelijk ook de Gouden Schoen op. In de wandelgangen klonk het de voorbije maanden dat Onuachu in de zomer zijn sterke prestaties wilde verzilveren. KRC Genk vroeg evenwel begrijpelijk de hoofdprijs en Onuachu bleef in het hartje van Limburg.

Na het sluiten van de transfermarkt bood Genk Onuachu een nieuw contract aan. De Nigeriaan tekende bij tot 2024 in de Cegeka Arena. 'Samen gaan we er alles aandoen om onze doelen te verwezenlijken', klonk het destijds bij Genk. Ondertussen liggen de Limburgers uit Europa en de Beker van België. In de Jupiler Pro League staat Genk er bij aanvang de tweede helft van het seizoen ook niet geweldig voor. Momenteel staan de Limburgers slechts op de negende plaats.

Een transfer in de winter lijkt voor Onuachu niet aan de orde. Aangenomen mag worden dat Genk nog altijd 25 miljoen euro vraagt voor haar prijsschutter. Voorlopig is evenwel weer windstil rond Onuachu. Het verhaal over Atlético Madrid is alweer naar de achtergrond verdwenen. Maar wat in de zomer? "We zullen zien wat er nog gebeurt", aldus Peter Croonen in Het Laatste Nieuws. "Laten we nu trots zijn op de trofee", stelde de voorzitter van KRC Genk nog.

Nog uitdagingen in België?
Afgelopen jaar verlengde ook Noa Lang zijn contract. In het Jan Breydelstadion ligt de Nederlander nog tot medio 2024 onder contract. In de zomer leek Leeds voor Lang te gaan, maar concreet werden de Engelsen nooit. Lang zelf heeft altijd aangegeven hoger te mikken dan de Belgische competitie. Op voetbalgebied liggen er voor Lang ook nog weinig uitdagingen in ons land. Hij speelde al kampioen met Club Brugge en blonk met Blauw-Zwart uit in Europa. Na het Gala van de Gouden Schoen vertelde Lang aan Het Laatste Nieuws "dat de kans groot is" dat hij aan zijn laatste maanden in de Jupiler Pro League bezig is.

Dan blijft nog de nummer drie van de Gouden Schoen over, Charles De Ketelaere, ook nog tot 2024 onder contract bij Club Brugge. Voor het tweede jaar op rij werd CDK verkozen tot Belofte van het Jaar. Dat de hoofdprijs niet naar hem ging, vond hij begrijpelijk een ontgoocheling. "We gaan nu vol voor het kampioenschap", reageerde De Ketelaere strijdvaardig in Het Laatste Nieuws. Waarschijnlijk was het ook voor De Ketelaere zelf voorlopig zijn laatste kans om de Gouden Schoen te winnen. Ook hij speelde kampioen met Club Brugge, speelde sterk in Europa plus had zijn eerste momenten van glorie bij de Rode Duivels. Het kan niet anders dan dat de helft van Europa zijn verrichtingen volgt. "We zien wel wat de toekomst brengt" blijft De Ketelaere zelf voorlopig diplomatisch.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie