Géén Gouden Schoen voor Club Brugge: Iets te weinig gebracht

Géén Gouden Schoen voor Club Brugge: "Iets te weinig gebracht"

13-01-2022 12:30
10

Paul Onuachu van KRC Genk heeft de Gouden Schoen gewonnen. Een teleurstelling voor Club Brugge, maar volgens Marc Degryse is Onauchu zeker geen onterechte winnaar. 

"Club Brugge zal ontgoocheld zijn, maar in de eerste stemronde hebben ze wellicht niet veel punten gehaald door de Play-Offs", legt Degryse uit bij Het Laatste Nieuws. "Ze hebben maar één keer gewonnen in de Play-Offs, het was een struggle om te overleven voor de titel. Daar hebben ze punten laten liggen en in de tweede stemronde hebben ze punten van mekaar afgepakt."

Vooral de cijfers hebben Club de das omgedaan. "Doelpunten en statistieken zijn belangrijk in het hedendaagse voetbal. En dáár hebben Vanaken, De Ketelaere en Lang net iets te weinig gebracht om er bovenuit te steken. In de competitie hebben ze ook niet voldoende regelmaat gevonden, niet als ploeg en niet als individu."

Lang en De Ketelaere eindigde respectievelijk op een tweede en derde plaats. Vanaken strandde zelfs op plaats zes, nog na Deniz Undav (Union) en Junya Ito (KRC Genk).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie