Beer van een vent Onuachu: 'Gouden Schoen met één hand pakken, lukte niet'

Beer van een vent Onuachu: 'Gouden Schoen met één hand pakken, lukte niet'

13-01-2022 07:15

Branko Strupar, Wesley Sonck en nu ook Paul Onuachu. De Nigeriaan won als derde speler van KRC Genk de Gouden Schoen en is daardoor natuurlijk een gelukkig man. Ondanks dat Onuachu een beer van een vent is, bleek de trofee toch zwaarder dan verwacht.

De uitverkiezing kwam voor Onuachu toch onverwacht. Vooraf werden Charles De Ketelaere en Noa Lang als de grote favorieten naar voren geschoven. Ook het gewicht van de Gouden Schoen had Onuachu niet meteen zien aankomen. "Ik schrok ervan hoe zwaar dat ding was. Ik probeerde de trofee eerst met één hand op te pakken maar dat lukte niet”, lachte de spits van KRC Genk in Het Laatste Nieuws.

Onuachu moet nu in zijn huis een plaats vinden voor de trofee. Waar? Dat weet ie zelf nog niet, maar dat is natuurlijk het minste van zijn zorgen. De pits genoot vooral van zijn moment. Wie kan hem dat kwalijk nemen? "Ik ben blij, maar ook een beetje verrast. Het was echt heel spannend, op het einde hield ik het echt niet meer. Maar ik ben zó gelukkig", gaf Onuachu na de verkiezing toe.