Internazionale grijpt in blessuretijd van verlenging eerste prijs van 2022

12-01-2022 23:36

Internazionale gaat er met de Italiaanse Supercoppa vandoor. In blessuretijd van de verlenging was het Alexis Sanchez die zijn ploeg ten koste van Juventus de hoofdprijs bezorgde: 2-1. Het is voor Inter de eerste prijs in 2022.

De wedstrijd tussen Inter en Juventus was om meerdere reden een interessante krachtmeting. Beide ploegen troffen elkaar op 24 oktober voor het laatst in de competitie. Toen werd het 1-1. Inter is koploper, Juventus stelt met een vijfde plaats teleur. Het verschil is elf punten.

Inter solliciteerde in de openingsfase het nadrukkelijkst naar een doelpunt, maar na gemiste kansen van Stefan de Vrij en Lautaro Martínez, was het Weston McKennie die op aangeven van Álvaro Morata aan de andere kant wel raak schoot. De Amerikaan kopte binnen.

Inter kreeg al snel de kans om orde op zaken te stellen. De scheidsrechter wees naar de stip nadat Mattia De Sciglio zijn directe tegenstander liet struikelen. Martínez passeerde doelman Mattia Perin vanaf elf meter.

Het spel golfde in de tweede helft op en neer, maar na zestig minuten leken beide ploegen hun kruit verschoten te hebben. Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen en het leek zelfs op strafschoppen uit te draaien. Maar daar dacht Sanchez anders over. In de eerste minuut van de blessuretijd bezorgde hij Inter de winst en dus de Italiaanse supercup.