Bizarre situatie op Afrika Cup: 'Spelers zaten in ijsbad, moesten terugkomen'

Bizarre situatie op Afrika Cup: 'Spelers zaten in ijsbad, moesten terugkomen'

12-01-2022 23:40
1

Tunesië-bondscoach Mondher Kebaier snapt het niet meer. Hij moest toezien hoe zijn ploeg de Afrika Cup-wedstrijd tegen Mali verloor nadat scheidsrechter Janny Sikazwe tot twee keer toe te vroeg af floot. "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt."

Mali verdedigde een 0-1 voorsprong en leek na 85 minuten al feest te kunnen vieren omdat Sikazwa de wedstrijd beëindigde. Hij hervatte de wedstrijd weer, om vervolgens vóór het verstrijken van de negentig minuten te stoppen. De spelers werden na afloop nog het veld opgeroepen, maar daar was geen animo meer voor.

"Dit is een hele lastige situatie om mee te dealen", geeft Kebaier na afloop toe. "De scheidsrechter floot met nog vijf minuten te gaan af en toen floot hij na 89 minuten af, waardoor we praktisch zeven of acht minuten extra tijd misliepen. Deze beslissing is onverklaarbaar, ik kan niet begrijpen waarom hij dit gedaan heeft. We zullen zien wat er nu gebeurt."

"Hij floot af en vroeg ons om naar de kleedkamer te gaan, dus de spelers zaten in een ijsbad, waarna ze gevraagd werd om terug te komen. In 30 jaar in deze business heb ik nog nooit zoiets gezien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie